" Gantunglah azam dan semangatmu setinggi bintang di langit dan rendahkan hatimu serendah mutiara di lautan "

Sunday, November 6, 2016

FRESHPICKS SANGAT WOW! WOW! WOW!


Salam semua :)

Kak A berbesar hati nak cerita kat uols macam mana Kak A boleh jatuh cinta dengan FreshPicks ni:)





Satu hari Kak A baca FB Kak Sal, tengok dia ada jual barangan natural dan organic. So, Kak A memang berazam untuk cuba barangan yang natural since Kak A dapat tahu kawan sekelas Kak A menghidap kanser tahap 3. Sama-sama kita doakan kawan Kak A diberi kekuatan dan semoga dia sembuh. 



Kak A ada baca bahawa bahan kimia dalam penggunaan shampoo, deodorant, mandian dan banyak lagi merupakan salah satu punca kanser. Kak A terus berazam untuk tinggalkan semua tu dan cuba la cari barangan organic yang halal, selamat, mampu milik dan yang penting puas hati. 

Kak A pun cuba la Shampoo Bar FreshPicks. Kecik-kecik cili padi uols! Jangan tengok pada rupa... Shampoo ni ya Allah, sangat lembut, licin bila Kak A guna. Bau dia pun haruman suam-suam kuku,,macam bau limau nipis,,tapi harum yang lebih lembut lagi..Natural je rase.. Kak A terus rasa FreshPicks ni TERBAIK setanding macam pegi saloon :) yuhuuu!!

Satu lagi, rambut KAk A dah x kusut macam dulu, ynag penting x luruh mcm dulu lg dah,, Alhamdulillah 95% jauh lebih baik daripada dulu:)


Dari situ Kak A nak cuba sebarkan manfaat yang Kak A dapat. Kak A nak bagi semua org tahu yg barangan FRESHPICKS ni setanding dengan yang luar punye...harga pun mampu milik. Berbaloi daripada beli barangan yang kak A pernah guna sebelum ni.

Tu cerita shampoo bar.

Dari situ KAk A try pula Lip Care FreshPicks. 
Kak A memang xblh pakai apa2 kat bibir even lipbalm. dah macam2 lipbalm cuba. x jadi,, makin kering ada la lepas guna.. ada juga yg terlalu berminyak sampai rasa rimas kat bibir. bibir kak A ni kalau uols nak tahu, kering sangat,, kalau kurang air lagi la,,kadang sampai merekah n berdarah. 

Lepas guna lipbalm FreshPicks, bibir KAk A :
- lebih lembab, x kering dah
-senyum pun boleh sampai ke telinga sebab x sakit dah,,x de merah n berdarah dah
- lebih merah natural dah sekarang,,even masa x pakai,,kalau dulu pucat semacam. (lipbalm ni x de tukar warna bibir masa pakai)
- x berminyak
- x de rasa x selesa/berperisa pada lidah (selamat kalau tertelan pun sbb x de bahan kimia)

Irresistible lip treatment
- hitam keliling bibir makin pudar
- x berminyak
- senang guna
- jimat, x perlu nak calit banyak,, tekstur dia x lembut sangat,,so cantik terletak kemas dalam bekas dia,, x pecah masa kita nak calit dengan jari tu..
- bibir nampak merah natural bila pakai,, best sebab x terang macam lipstick:)

lip scrub
- bibir licin lepas guna
- jimat, x perlu banyak2
- bibir lembut dan rasa macam ringan je :) ehehe
- buang semua sel-sel mati yg boleh hitamkan bibir..

Kak A nak share juga Cherry beauty soap yg kak A guna..
Sebelum ni guna Olivens..OK..tapi Kak A rasa macam kurang sesuai dengan KAk A.. KAk A ni semua benda sensitif.. uhuhu.. ada rasa panas sikit kat muka,,rasa macam tegang2 pun ada masa pakai..tapi ada je yg guna Olivensni ok sangat dengan dia.. 

Lepas kenal Freshpicks ni Kak A terus cuba Cherry Beauty Soap (SE).
Since guna shampoo, Lip Care dan Marvel Soap dia ok sangat2, tu berani cuba tang muka pula:)
- lembut sangat bila bilas..sampai malam pun lembut
- jadi lembab je muka
- sejuk je rase
- x rasa tegang muka
- jerawat halus kat dahi hilang, jerawat bengkak pundah kecut sepenuhnya..Alhamdulillah, dah jumpa ahirnya yang sesuai dengan kak A..
- Sabun dia ni jimat, x macam sesetengah sabun mudah cair lepas kena air. 

Marvel Soap
- haruman lembut lepas mandi
- lambat habis,,jimat :)
- kulit lembut dan lembab sepanjang hari..

Ni yang sejujurnya Kak A boleh kongsikan dengan kamun semua setelah KAk A bersama FreshPicks hampir  dua bulan ++ rasanya..semoga bermanfaat :)

TQ kepada FreshPicks by Cherry Nazri

KAK A ; Whatsapp : 011-5501 8450

DAPATKAN TIPS CANTIK SECARA SEMULAJADI SETIAP HARI DI SINI

No comments:

Post a Comment